Scroll Top
Muziekvereniging Eensgezindheid
115 jaar jong

Door Saskia Vreeswijk

ZWANENBURG – Op zondagmiddag 4 juni gaf Muziekvereniging Eensgezindheid, voor een nagenoeg uitverkochte zaal, het eerste van een reeks jubileumconcerten in het Dorpshuis aan de Dennenlaan.

Helden zijn er in allerlei soorten en maten en op vele gebieden. Neem bijvoorbeeld Soldaat van Oranje, een musical gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Erik Hazelhoff. Het orkest bracht de prachtige muziek geschreven door Rogier van Otterloo ten gehore. Daarna volgde muziek uit de Disneyhelden zoals The Lion King. Voor de pauze werd afgesloten met onze James Bond Helden. We herkennen muziek uit For your eyes only en Goldfinger. Alle muziekstukken werden overigens begeleid met passende filmbeelden, geprojecteerd op een groot scherm. Hierdoor werd de muziek nog meer tot leven gebracht.

Heldenconcert 2023 Heerlijke muzikale middag
MuziCool

Na de pauze was het eerst de beurt aan de muzikale broedplaats van Muziekvereniging Eensgezindheid oftewel het jeugdorkest MuziCool onder leiding van Isis Kleef. Zij speelden een vijftal stukken waaronder het bekende Ladada van zanger Claude (mon dernier mot). Het klonk allemaal als een klok.

De laatste helden

Met de compositie Olympic Spirit van John Williams wil Eensgezindheid een ode brengen aan alle olympische helden. Het muziekstuk Carnaval Festival, gecomponeerd door niemand minder dan een van onze drie cabarethelden, Toon Hermans, is bedacht voor de Efteling. De filmbeelden van een Efteling uit lang vervlogen tijden spelen zeer tot de verbeelding. Afgesloten werd met een medley uit de Beatles Collection. Vanaf de oprichting in 1959 onze nieuwe helden. Geen enkele andere popgroep behaalde ooit meer succes en hun muzikale erfenis blijft eeuwig voortleven. We horen onder andere Hey Jude en The Fool on the Hill.

Afsluiting

Onder luid applaus worden bloemen overhandigd aan dirigent Rob van der Sterren. Voorzitter van de evenementencommissie Astrid Brouwer brengt onder de aandacht dat op 13 juni een openluchtconcert wordt gegeven op het terras van het Dorpshuis. Maar noteer vooral 10 december in de agenda. Dan wordt het jubileumjaar in grandeur afgesloten met een concert samen met Cor Bakker. Nog een laatste toegift: MuziCool en Eensgezindheid spelen samen het bekende Radar Love van The Golden Earring. Met op drum de 12 jarige Lucas. Zijn grote voorbeeld is Cesar Zuiderwijk, de drummer van The Golden Earring

Bovenstaande tekst is gepubliceerd in de Westerpost en op www.rodi.nl

Gerelateerde berichten