Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
blazersklas jong geleerd

In de eerste maanden van het jaar werken muziekvereniging Eensgezindheid en basisschool Jong Geleerd in Halfweg samen aan een muziekproject. Dit project heet blazersklas: de kinderen uit de groepen 5 en 6 krijgen les op een blaasinstrument

Blazersklas Jong Geleerd
muziekonderwijs stimuleren
H

In de eerste maanden van het jaar werken Muziekvereniging Eensgezindheid en basisschool Jong Geleerd in Halfweg samen aan een muziekproject. Dit project heet blazersklas: de kinderen uit de groepen 5 en 6 krijgen les op een blaasinstrument

Basisschool Jong Geleerd heeft in het schooljaar 2017-2018 subsidie gekregen om muziekonderwijs te stimuleren op de basisschool. Daarvoor is de samenwerking gezocht met Muziekvereniging Eensgezindheid.

Samen met Eensgezindheid is gewerkt aan de uitvoering van een blazersklas. De kinderen uit groep 5 en 6 krijgen gedurende 6 weken les op een blaasinstrument. Het gaat dan om houtblazers en koperblazers.  De muziekvereniging heeft twee docenten aangezocht om de lessen te verzorgen. Samen met muzikanten uit de vereniging krijgen de kinderen 6 weken les op een instrument. Ze mogen onder andere kiezen uit het spelen op de  trompet, trombone, saxofoon of dwarsfluit.

Voor deze lessen zijn mooie kunststof instrumenten aangeschaft. De kinderen kunnen daarop oefenen. De docenten leren hen de techniek van het spelen en een aantal noten, waarmee ze een stukje muziek kunnen spelen.

In maart volgt dan een concert voor de ouders en schoolgenoten uit de bovenbouw.

De leerkrachten van de school leren tijdens de lessen hoe zij de kinderen wegwijs kunnen maken in de basis van muziek maken.

Op deze wijze worden kinderen wegwijs gemaakt in de muziek. Muziek maken is belangrijk voor kinderen. Hun hersens worden daardoor gestimuleerd en het leren wordt er makkelijker door.

Foto’s van de muzieklessen zijn te zien op de website van de school en die van Eensgezindheid.

Gerelateerde berichten