Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
ZO VADER ZO ZOON
Overdracht Baton Muziekvereniging Eensgezindheid
dirigent jacques van der sterren
Z

ZWANENBURG – Op 30 juni tijdens het slotconcert van Muziekvereniging Eensgezindheid heeft dirigent Jacques van der Sterren zijn baton, de dirigeerstok, doorgegeven aan zijn zoon Rob. Jacques is, gedurende twee periodes, ruim 20 jaar dirigent geweest van de muziekvereniging.

Vele bewoners van de dorpen Halfweg en Zwanenburg zullen Jacques van der Sterren kennen van de afwisselende concerten die in het voorjaar of de winter van een seizoen werden gegeven, meestal in De Olm. In 2018 moest Jacques helaas eenĀ  periode de dirigeerstok uit handen geven. Rob van der Sterren, de zoon van Jacques, was bereid hem tijdens zijn afwezigheid te vervangen.

HEEL SEIZOEN

Dat werd, tegen de verwachting in, een heel seizoen. De samenwerking was heel plezierig en bracht mooie activiteiten voort. In juni van dit jaar werd bijvoorbeeld, samen met De Wester HarmonieĀ  uit Amsterdam, de symfonie van Lord of the Rings uitgevoerd. In de loop van dit seizoen werd duidelijk dat Jacques niet meer voor het orkest zou staan. Zij zoon gaf te kennen dat hij een vaste voortzetting als dirigent bij Eensgezindheid wel zag zitten. Dat maakte het voor het bestuur gemakkelijk met hem een verbintenis aan te gaan.

Tijdens het buitenconcert op 30 juni op het terrein van de boerderij Zorgvrij te Spaarnwoude gaf Jacques van der Sterren letterlijk de baton door aan zijn zoon. Jacques dirigeerde het eerste muziekstuk, waarna zijn zoon het overnam en het concert verder afrondde. Eensgezindheid kijkt terug op een mooie periode met Jacques en verheugt zich op een mooie samenwerking met zijn zoon Rob.