Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
eensgezindheid
115 jaar jong

In 2023 vieren wij het feit dat Muziekvereniging Eensgezindheid 115 jaar geleden het levenslicht zag.

eensgezindheid springlevend

In 2023 zal Muziekvereniging Eensgezindheid haar 115-jarig bestaan vieren. Het orkest is opgericht in 1908 door zestien medewerkers van de Suikerfabriek, destijds gevestigd in de oude Suikerfabriek (nu Sugar City).
De vereniging heeft door de jaren heen vele uitdagingen gekend, waaronder wereldoorlogen en de koude oorlog, maar heeft ook vele hoogtepunten gekend. Desondanks heeft de vereniging alle stormen weten te doorstaan en is het vandaag de dag springlevend in Halfweg/Zwanenburg. Het jubileum is dan ook een moment om trots op te zijn!

Wekelijks repeteren de leden van het Harmonieorkest en het opleidings- en jeugdorkest MuziCool met veel plezier en enthousiasme in hun eigen clubhuis aan de Kanaalweg in Halfweg, onder het motto “Samen Muziek Maken is Leuk”!

concerten 2023

Eensgezindheid is al 115 jaar actief en dat jubileum moet gevierd worden! Dit jaar staan er niet één, maar twee grote concerten op de agenda.

Het eerste concert, genaamd het “Heldenconcert“, zal plaatsvinden op zondag 4 juni 2023 en heeft als thema verschillende helden uit films, sport, en strips. Denk hierbij aan James Bond, Soldaat van Oranje, Formule 1, brandweerhelden en striphelden zoals The Flintstones. Allemaal helden die op muzikale wijze langskomen

Op zondag 10 december is het tijd voor het Jubileumconcert. Hierbij worden niet alleen hoogtepunten van de afgelopen 115 jaar ten gehore gebracht, maar wordt er ook met een knipoog naar de toekomst gekeken om te benadrukken dat Eensgezindheid “pas” 115 jaar jong is.

Als je zeker wilt zijn van een plekje bij deze concerten,
kun je alvast een berichtje sturen naar info@eensgezindheid-halfweg.nl.

Muziek- en studieweekend 2023

Samen met al onze leden vieren we dit jubileumjaar met een muziek- en studieweekend in Egmond aan Zee. Naast repetities en plezier maken, geven we op zondag 2 juli een concert op het Pompplein in Egmond aan Zee. Op dinsdagavond 13 juni kun je ons vinden op het terras van het Dorpshuis Halfweg/Zwanenburg, waar we de bezoekers trakteren op een gezellig zomeravondconcertje (gratis toegang). Natuurlijk zullen we ook traditioneel meedoen aan de 4 mei herdenking bij het monument in Halfweg.

Kom en vier deze mijlpaal met ons mee, door aanwezig te zijn bij een van onze concerten!

Meer informatie

Raadpleeg deze website, Facebook en Instagram.

 

 

Gerelateerde berichten