Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA

MuziCOOL

MuziCOOL, de muzikale broedplaats van Eensgezindheid

MuziCOOl is het opleidingsorkest van Muziekvereniging Eensgezindheid. De vereniging is dan wel 115 jaar geleden opgericht, maar is nog steeds springlevend. Dat is te merken aan de toestroom van kinderen en startende en herintredende volwassenen die graag een instrument willen leren bespelen, liefst samen met anderen. Onder leiding van de jonge dirigente Isis Kleef en muzikale duizendpoot Jolanda Picavet gaan de leden van MuziCOOL elke week een uur aan de slag om samen mooie muziek te maken, met coole stukken die ook kinderen aanspreken, zoals ‘Ladada’ en ‘Dance Monkey’. Met resultaat! Het is knap hoe snel samenspelen bij deze groep tot een verrassend resultaat leidt. De bladmuziek is natuurlijk aangepast aan het niveau van de muzikanten; makkelijke partijen voor starters en meer uitdagende partijen voor verder gevorderden. De ene keer geven de leden voor hun familie en vrienden een mini-concert in het eigen clubhuis. Een andere keer treden de MuziCOOL-ers op tijdens een concert samen met het grote harmonieorkest in bijvoorbeeld het Dorpshuis in Zwanenburg. Meestal met ruim 150 enthousiaste mensen in de zaal. Wat klinkt dat dan prachtig en wat zijn alle kleine en grote muzikanten trots met het resultaat! Om van hun fans maar niet te spreken. Lijkt jou dit ook wel wat? Kom dan gewoon een keer bij een repetitie kijken en luisteren. Wie weet…

Contact: info@eensgezindheid-halfweg.nl

Locatie: clubhuis aan de Kanaalweg 58 te Halfweg.

Repetities: dinsdag van 18.30 tot 19.30 uur.

Instrumenten: alle instrumenten zijn welkom, van bokfluit tot cello, van trompet tot keyboard. Dit kan een eigen instrument zijn of in bruikleen van de vereniging.

Contributie: 13 euro per maand; eerste maand gratis.

Mogelijkheid individuele lessen: het is mogelijk individuele muzieklessen te volgen met aanzienlijke korting bij C. in Hoofddorp. Maar dit geldt alleen voor instrumenten die horen bij een harmonie. Uiteraard kijken we samen ook naar alternatieven.

Interesse? Als je nog niet zeker weet wat je wilt spelen, kun je ook eerst een tijdje komen spelen op bijvoorbeeld een percussie-instrument; je kunt dan rustig kijken welk instrument je voorkeur heeft. Uitproberen van verschillende instrumenten is sowieso mogelijk.