Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
MW EENSGEZINDHEID + Jong geleerd
Muziekproject MuziCool
muziekonderwijs stimuleren
H

HALFWEG – Op vrijdag 10 mei hebben Muziekvereniging Eensgezindheid en basisschool Jong Geleerd in Halfweg het muziekproject van de blazersklas afgesloten. Met 64 kinderen uit de groepen 5 en 6 en MuziCool, het jeugdorkest, werd een concert voor alle ouders en belangstellenden gegeven.

Basisschool Jong Geleerd heeft subsidie gekregen om muziekonderwijs te stimuleren op de basisschool. Daarvoor is samengewerkt met muziekvereniging Eensgezindheid. Dit is een landelijke subsidie, waarbij kinderen gedurende twee jaar extra aandacht besteden aan muziek.

De kinderen uit groep 5 en 6 hebben gedurende 6 weken les gekregen op een blaasinstrument. Twee muziekdocenten, Henk en Marijke, hebben de lessen voor dit muziekproject verzorgd. Muzikanten uit de vereniging hebben daarbij geholpen. De kinderen speelden op de trompet, trombone, saxofoon of dwarsfluit.

Op 10 mei was dan het afsluitend concert voor de ouders en schoolgenoten uit de bovenbouw. Dat was iets later dan gepland vanwege twee vrijdagen die uitvielen door de schoolstaking en de koningsdag.

De kinderen waren enthousiast en de ouders ook. Om te laten zien hoe leuk het is samen muziek te maken, heeft het jeugdorkest Muzi Cool ook nog gespeeld. De kinderen van dit orkest hebben al wat meer ‘vlieguren’ in de muziek achter de rug.

Volgend schooljaar mogen opnieuw kinderen uit groep 5 en 6 meedoen aan de blazersklas. Een aantal kinderen hebben dan al ‘ervaring’ en kunnen meer muziek uit hun instrument halen.

Foto’s van de muzieklessen zijn te zien op de website, of Facebookpagina van de school en die van Eensgezindheid.

Vanzelfsprekend zijn de kinderen welkom op het jeugdorkest, dat op dinsdag oefent in het clubhuis aan de Kanaalweg in Halfweg.

Gerelateerde berichten