Eensgezindheid schenkt het Stoomgemaal 650 EURO

De Nostalgische Avond in het Stoomgemaal in Halfweg kreeg afgelopen zondagavond een extra feestelijk karakter door de gift die het stichtingsbestuur van de Vrienden van het Stoomgemaal in ontvangst mocht nemen. De gulle gever van de gift van 650 euro was Muziekvereniging Eensgezindheid. Het bedrag werd bijeengebracht met de verkoop van usb-sticks met filmbeelden tijdens het laatste concert waarin de geschiedenis van de zusterdorpen Halfweg en Zwanenburg centraal stond.

bestand_000
V.L.N.R. Martijn van Baren, Ben Broerse, Frans van Baren, Willem Brouwer, Mary Knijn, Rob Boing, Peter van Kaam

Op 25 en 26 juni gaf Eensgezindheid in De Olm twee uitverkochte concerten met het thema ‘La Storia: de geschiedenis van onze dorpen’. Het concert werd opgeluisterd met unieke filmbeelden uit de lokale geschiedenis, onder andere over het Stoomgemaal, de Suikerfabriek, het zwembad, de Blauwe Tram etc. De filmbeelden met bijbehorende muziek – verzameld en samengesteld door dorpsgenoot Rob Boing – zijn na de concerten op usb-stick gezet en onder het publiek verkocht. De opbrengst hiervan komt nu ten goede aan het Stoomgemaal. Zo wil Eensgezindheid haar sympathie tonen voor een collega-culturele instelling en haar deze schenking doen.

Eensgezindheid-voorzitter Frans van Baren voerde bij de uitreiking van de cheque in het Gemaal het woord en zei onder andere dat muziekvereniging Eensgezindheid, die al 108 jaar bestaat, haar succes graag deelt met die andere vereniging die ook het cultureel erfgoed van Halfweg koestert. Op zijn beurt bedankte Peter van Kaam, conservator van Het Stoomgemaal, de muziekvereniging voor de welkome gift. Hij noemde als voorbeeld de hoge kosten van de steenkolen die met het stoken van de stoomketel gepaard gaan.

Peter van Kaam werd bij de uitreiking geflankeerd door Mary Knijn, penningmeester van Stichting Vrienden van Stoomgemaal Halfweg. Eensgezindheid-voorzitter Frans van Baren was vergezeld door de bestuursleden Willem Brouwer, Martijn van Baren en Ben Broerse.