Scroll Top
19th Ave New York, NY 95822, USA
Harmonie
Eensgezindheid

Getoeter, Hoempa, Herrie……… echt niet!

Bij Muziekvereniging Eensgezindheid Halfweg spelen ongeveer 50 muziekkanten met veel plezier de sterren van de hemel. Dat gebeurt al decennia lang en daarom bestaan we al 115 jaar. Ooit begonnen in de Suikerfabriek en al vanaf de zeventiger jaren in bezit van een eigen clubgebouw waar iedere dinsdagavond hard gerepeteerd wordt om fantastische concerten te geven. Naast deze concerten verlenen we medewerking aan de Nationale dodenherdenking, Sinterklaas intocht, Kerstmarkten, optreden IJsbaan Haarlem, enz.

Ondanks dat er in al die jaren veel is veranderd, is iets heel belangrijks gelijk gebleven, namelijk het gezellig samen muziek maken. Eensgezindheid heeft verschillende orkesten/groepen, het opleidingsorkest Muzicool en het grote orkest, de Harmonie.

Na het behalen van hun A-diploma (en voor dwarsfluit hun B-diploma) kunnen leden van Muzicool doorstromen naar het grote orkest. Om de jeugd te laten ervaren hoe het is om in het grote orkest te spelen wordt er tijdens een concert altijd een nummer gezamenlijk ten gehore gebracht.

Een van de kenmerken van Eensgezindheid is, dat de leden het maken van muziek als hobby zien. Het is daarom van het allergrootste belang dat de onderlinge contacten zich kenmerken door begrippen als gezelligheid en vriendschap. Dit neemt niet weg dat wij met elkaar willen presteren.

Het individuele niveau bepaalt in welk orkest je speelt. De praktijk leert, dat een leerling het beste tot zijn recht komt wanneer hij of zij samenspeelt met mensen van een vergelijkbaar niveau.

De leden van Eensgezindheid zijn actief betrokken bij de vereniging. Zo zitten veel leden in diverse commissies van de vereniging. De harmonie heeft een muziekcommissie, een pr-commissie en een evenementen commissie. Op deze manier ondersteunen de leden het bestuur en draagt iedereen een steentje bij aan onze vereniging.

Kom eens kijken op de dinsdag avond en laat je inspireren!